Pris möbelsnickare i Malmö

Möbelsnickeri är en specialisering inom snickaryrket som innebär att hantverkaren inriktat sig på tillverka måttbeställda möbler. Alltså möbler som har de funktioner och det utseende som kunden önskar sig. I Malmö finns det flera duktiga möbelsnickare och i den här texten ska vi igenom vad det kan kosta med måttbeställda möbler.

Pris möbelsnickare i Malmö kan vara ganska högt

Timkostnad och avdragsregler

600 kronor i timmen kan vara ett riktmärke när det gäller pris möbelsnickare i Malmö. Det kan handla om både mer och mindre än så. Vid ett större projekt får man i regel ett bättre timpris och man kan även välja att göra upp om ett fast pris istället för att ha en tickande timtaxa.

Om din möbelsnickare hjälper dig med hemmets fasta inventarier snarare än att tillverka möbler gäller ROT-avdraget och du kan då komma betydligt billigare undan. Då gäller det dock att din snickare har F-skattebevis och inte arbetar svart. Att jobbet utförts av någon med F-skattebevis är också ett krav för att man ska kunna göra avdrag för arbetet i samband med försäljning av en fastighet.

Faktorer som påverkar priset

När du låter tillverka egendesignade möbler kan du givetvis välja vilket eller vilka träslag de ska vara gjorda av. Det är ett val som har stor effekt, inte bara på priset utan också på möblernas värde om du någon gång skulle vilja sälja dem. Furu hör till de billigaste träslagen man kan välja men det ger ändå möbler av bra kvalitet.

Du kan påverka priset

När du hittat en snickare som kan göra det jobb du vill ha utfört är det dags att komma överens om priset. Designen är den mest avgörande faktorn när det gäller pris på möbler. Enkla och funktionella möbler med vacker ytbehandling passar perfekt i många skandinaviska hem och blir billigare än när möblernas form är mer avancerad. Tänk på att även valet av material påverkar priset.