5 tips om du själv ska snickra möbler

Att bygga och skräddarsy sina egna möbler för att de ska passa in i ditt hem är mycket inspirerande och framför allt kul. Du kommer får 5 tips om du själv ska snickra möbler för att det ska underlätta för dig. Vilket gör att du får en unik och speciell möbel som ingen annan har.

5 tips om du själv ska snickra möbler.

Börja med en ritning

När du väl har kommit på vad du ska snickra för typ av möbel, är det dags att göra en ritning. På ritningen skriver du upp måtten och på så vis vet du hur mycket material som går åt.

Köpa rätt material

Det finns vissa saker som du bör tänka på när du köper material och det är vad ska möbeln användas till. Ska den tåla slitage och tyngd? Dessutom bör du tänka på om möbeln ska lackas, oljas eller målas.

Vilka verktyg behövs?

För att snickra i trä behövs vissa grundverktyg och de är: Såg, hammare, måttband, vinkelhake, borrmaskin och hyvel. Dessa verktyg kommer du långt med. Sedan för att sätta ihop möbeln behöver du ha spik, skruv eller lim.

Steg för steg

För sedan tillverka möbeln behöver du egentligen bara ta ett steg i taget. Mät ut delarna på trämaterialet, såga bitarna, sätt ihop en bit i taget och till sist har du en färdig möbel. Ett tips är att följa ritningen!

Efterbearbetning för slutliga finishen

När möbeln väl är ihopsatt börjar det roliga. Då är det dags att slipa för att få en jämn yta. Därefter rengör du möbeln för att sedan måla eller lacka den i valfri lack eller kulör.